تابلو فلزی
تابلوهای فلزی به دلیل استحکام و مقاومت بالایی که دارند در فضای خارجی که در معرض عوامل محیطی مانند نور و گرما و باد و باران و.. هستند، مورد استفاده قرار میگیرند، در واقع تابلو فلزی نسبت به سایر تابلو تبلیغاتی طول عمر بیشتری دارد.
موادی که قابلیت جلا، جکش خوری و رسانایی را داشته باشد فلز گفته میشود. با توجه به قابلیتهایی که فلز دارد در بخشهای مختلفی همچون سازههای فضایی ، صنایع دریایی، لوازم خانگی ،صنعت تابلوسازی و …. مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع در تابلوسازی یکی از پرکاربردترین متریالها فلز است، فلز در واقع انواع مختلفی دارد که عبارتند از: استیل، آلمینیوم، برنج، گالوانیزه، مس، آهن و برنز و … .
تابلو فلزی از قطعات ریز و درشت فلزی تشکیل شده است. تابلو حروف برجسته فلزی با توجه به این که روش ساخت آسانتری نسبت به سایر تابلو تبلیغاتی دارد بسیاری از تابلوهای موجود در سطح شهر را به خود اختصاص داده است. با توجه به گسترش تجهیزات و علم و دانش در صنعت تابلوسازی میتوان حروف برجسته فلزی را با سایر حروفهای برجسته (پلاستیک،پلگسی گلاس، چلنیوم ) ترکیب کرد و یک تابلو تبلیغاتی خاص و شکیل ساخت در واقع با این روش ساخت، هم میتوان زیبایی فلز را در کار و هم زیبایی چلنیوم و یا پلاستیک و پلکسی گلاس را در کار مشاهده کرد.
کاربرد تابلو فلزی
یکی از نکات جالب تابلو فلزی نحوه نصب این تابلو است. این تابلو به روشهای مختلفی همچون نصب با زنجیر، نصب با چسب مایع، نصب با چسب دو طرفه،نصب با پایه ال، نصب با پایه استیل استوانهای، نصب باپیچ و روپلاک و…. نصب میشود. از جمله کاربردهای تابلو فلزی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تابلو راهنمای طبقات
- تابل سر در اتاقها
- تابلو اداره ها و بیمارستانها
- تابلوهای خروجی و ورودی
- استندهای تبلیغاتی رومیزی
- تابلو ای دیواریه شدارهای ایمنی
- تابلوهای کارخانه جات
- تابلوهای مراکز اموزشی
- تابلو سر در مغازهها
- تابلو هتلها فرودگاهها و….
مراحل ساخت تابلو فلزی
مرحله اول) در مرحله اول لازم است طرح و مدل مد نظر مشتری توسط نرم افزارهای کامپیوتری مانند کرول طراحی گرد و با توجه به سلیقه مشتری فونت و متن و ضخامت حروف مشخص شود.
مرحله دوم) در این مرحله برش حروف به صورت دستی و یا با دستگاه برش با استفاده از cnc از روی طرح یا توسط پلات گرفتن انجام میشود. نکته قابل توجه در خصوص برش تابلو فلزی این است که اگر به صورت دستی و با قیچی این برش صورت گیرد باعث ایجاد لبه خش دار و تیز میشود اما اگر با دستگاه لیزر این برش صورت گیرد هم لبهها صاف و یک دست میشود و هم زمان کمتری مصرف میشود.
مرحله سوم) پس از انکه طرح مورد نظر برش خورد لازم است لبههای ۱ تا ۴ سانتی متری را اماده کرد. برای چسباندن این لبهها به طرح برش خورده و چسباندن این لبهها بر روی طرح مورد نظر از قلع استفاده میشود اما اگر رنگهای کورهای استفاده شده باشد برای چسباندن این لبهها از زرجوش استفاده میشود.
مرحله چهارم) یکی از نکات مهمی که در ساخت حروف فلزی باید رعایت شود این است که بعد از انکه لبهها به طرحها چسپیده شدند لازم است لبههای تیز و برنده دور حروف توسط برسهای سیمی و یا دستگاه، سمباده زنی شود و از بین برود
مرحله پنجم) حروف فلزی از متریالهای مختلفی مانند اهن و استیل و .. تشکیل شده که اگر این حروف فلزی به جنس استیل باشند نیاز به رنگ نیست و خود استیل دارای دو رنگ طلایی و نقره است اما اگر از متریالهای دیگر استفاده شده باشد در ساخت حروف فلزی میتوان با هر رنگی این فلزها را رنگ امیزی کرد.