تابلو کامپوزیت
تابلو کامپوزیت
مزایای تابلو کامپوزیت
در ده سال گذشته، تنها می توانستیم پانل های کامپوزیت آلومینیومی را در شهرهای بزرگ یا در رسانه ها مشاهده کنیم که چگونه به شهر روح و جلوه ای مدرن می بخشیدند و امروزه با قدم زدن در شهرهای بزرگ یا کوچک با کامپوزیت هایی در اشکال و رنگ های متنوع مواجه می شویم که هدف از کاربردشان، جلب نظر رهگذر و افزایش کارایی نمای ساختمان است. این مصالح ساختمانی نه تنها مانند دیوار نماهای فلزی مؤثر واقع می شوند، بلکه به آن ها برتری دارند؛ چراکه در ساختارشان از بافت سبک استفاده می شود و می توانند به هر شکلی تغییر حالت دهند و به راحتی در نمای جانبی فروشگاه ها، مدارس، بیمارستان ها و ساختمان های اداری نصب شوند.
با کاربرد این پانل ها در نماها، وجه مدرن و متفاوتی به ساختمان ها عرضه می شود. برخی افراد با مشاهده پانل های کامپوزیت آلومینیومی در پوشش خارجی ساختمان، به اشتباه تصور می کنند که در نمای ساختمان ورق آلومینیومی زینتی به کاررفته است. امروزه در ساختمان ها علاوه بر شیشه از کامپوزیت های آلومینیومی نیز در طیف گسترده ای استفاده می شود.
پانل های کامپوزیت آلومینیومی نسبتاً ارزان قیمت هستند و بسته به نیازهای کاربر، در اندازه های مختلف بریده می شوند. برخلاف ورق های مسطح آلومینیوم، هسته باعث می شود کامپوزیت آلومینیومی در محل مدنظر به شکل صاف و مسطح قرار گیرد و همین ویژگی موجب می شود محصول نهایی، صیقلی و جلاداده به نظر رسد. در مجموع، می توان این نوع پانل را مطابق خواسته کاربر رنگ یا تزیین کرد. انعطاف پذیری پانل های کامپوزیت آلومینیومی باعث می شود آن ها برخلاف مصالح دیگر پیرامون سطوح قرار گیرند.
کاربرد پانل ها به عنوان عایق، موجب کاهش هزینه های انرژی می شود. افزون بر این، هنگام استفاده از پانل ها می توان بخشی از آن ها را بازسازی کرد. پانل های کامپوزیت آلومینیومی برگرفته از رنگ های موجود در طبیعت هستند. بعضی از پانل های کامپوزیت ضدباکتری هستند. بدین معنا که از هسته پلی اتیلن کم وزن با تکنولوژی پیشرفته ساخته می شوند و روی سطوح ورق های آلومینیومی، رنگ ضدباکتری به کار می رود که ظاهری زیبا و جالب توجه ایجاد می کند و باعث جلوگیری از جذب باکتری می شود. این نوع پانل ها در برابر آتش مقاوم هستند و از هسته پلاستیکی نسوز و دو لایه ورق آلومینیومی تشکیل شده اند که نمونه جدیدی از ورق های کامپوزیت آلومینیومی است. در واقع، هسته پلاستیکی از مقاومت بالایی برخوردار است و ماده نسوز موجود در آن هنگام آتش سوزی هیچ نوع گاز مضری از خود متصاعد نمی کند.
معایب تابلو کامپوزیت
پس از اینکه پانل های کامپوزیت آلومینیومی به طور وسیعی در دسترس قرار گرفتند و رواج پیدا کردند، شماری از شرکت ها به تدریج آن ها و سایر مصالح مشابه را تولید کردند و در نتیجه، هزینه پانل ها کاهش یافتند. شرکت ها گاهی اوقات برای جبران ضرر در سود، از کیفیت چشم پوشی می کنند. پیش از خرید آلومینیوم باید درباره پیشینه شرکت مدنظر تحقیق کرد. در صورت استفاده از محصولی با کیفیت نامرغوب، پانل ها هنگام بروز آتش سوزی به راحتی در معرض آتش قرار می گیرند.
علاوه بر آنچه گفته شد، آلومینیوم قابل بازیافت است، در حالی که پانلی که در قسمت داخلی ساختمان به کار می رود معمولاً قابل بازیافت نیست. کامپوزیت از مقاومت بالایی برخوردار نیست و با خم شدن سطح به راحتی می شکند. باتوجه به ضخامت بسیار کم ورق آلومینیومی، کامپوزیت در شرایط جوی نامطلوب مانند باد و طوفان، شکل اصلی خود را از دست می دهد و همین خصیصه با گذشت زمان منجر به کاهش دوام و استقامت آن می شود. همچنین ورق آلومینیوم در مقابل آتش شکل اولیه خود را از دست می دهد و در مهار آتش نقش مؤثری ایفا نمی کند و مواد پلی اتیلن موجود در آن به شعله ور شدن آتش کمک می کند؛ اما برخی از پانل ها باتوجه به نوع ماده ای که در هسته آن ها به کار می رود، در برابر آتش سوزی از مقاومت بالایی برخوردار هستند.
امروزه در پوشش بیرونی نماهای ساختمانی از کامپوزیت و داخل ساختمان به شکل دیوار، پارتیشن و سقف کاذب استفاده می شود. با توجه به نوع مصالح به کار رفته در ساخت پانل های کامپوزیت آلومینیومی، می توان آن ها را با هر نوع شرایط جوی تطبیق و مقاومت آن ها در برابر پوسته یا ورقه ورقه شدن پوشش افزایش داد. علاوه بر این، پانل ها در برابر ضربه و جدا نشدن لایه ها از یکدیگر، مقاوم هستند. در پرتو پیشرفت فناوری می توان بر معایب این نوع پانل ها غلبه کرد و با افزایش کارایی آن ها با اطمینان بیشتری از این ماده در محیط های شهری استفاده کرد.
معماری و صنعت ساختمان همسو با ابداع مصالح نوین و تغییر در ساختار فعلی برخی از آن ها پیش می رود و بی تردید، پانل ها در اشکال و ساختار مختلف، از این قاعده مستثنی نیستند. در حال حاضر، در تمام شهرهای کوچک و بزرگ دنیا، به طور وسیعی از این ماده استفاده می شود و معماران و طراحان اغلب در تحقق پروژه های پیچیده و نوین خود از این ماده بهره مند می شوند.